Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Έγραψαν για τη Χώρα των Χαμένων Ευχών (Δεκέμβριος 2011)

Στο χωροχρόνο της φαντασίας και του παραμυθιού μας ξεναγεί το μυθιστόρημα «Το τραγούδι του Χρόνου» του πρωτοεμφανιζόμενου, Γιώργου Χατζηκυριάκου, που κυκλοφόρησε φέτος (2011) από τις «Βορειοδυτικές εκδόσεις».
Πρόκειται για ένα παιδικό εφηβικό μυθιστόρημα φαντασίας των 224 σελίδων, με πολύ ωραία εικονογράφηση που ταιριάζει στο κλίμα των Χριστουγεννιάτικων ημερών.


www.typologos.com
Βένη Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος 14/12/2011


Τα Χριστούγεννα δεν τελειώνουν ποτέ

vivliolatreia.blogspot.com 15/12/2011



Και πάνω που όλοι οι... σοβαροί άνθρωποι ασχολούνται με τα..."σοβαρά" θέματα όπως η πολιτική, η οικονομία και το ever present ποδόσφαιρο(κοιμηθήκατε ή ακόμα) απομιζεριάζοντας τη μιζέρια τους μλώντας με λέξεις του 1.000.000 euro,που δεν σημαίνουν τίποτα για πράγματα που δεν...γνωρίζουν, ήρθε το "Τραγούδι του Χρόνου" με τις απλές του λέξεις να μου θυμίσει το feeling που έχουν οι μέρες των χριστουγέννων για τους ανθρώπους που θέλουν να χάνονται με υγιή τρόπο μέσα στη μαγεία των ιστοριών! Thank you Γιώργο!

Γιάννης Μουσούλης, αναγνώστης 17/12/2011



Γιώργο, με κάθε ειλικρινή διάθεση, δε με νοιάζει πόσο καλός είσαι στο επικό φανταστικό, αλλά το παιδικό είναι το χάρισμά σου, φίλε μου. Είμαι περίπου στη μέση και επιτέλους διαβάζω ένα βιβλίο που απευθείνεται σε παιδιά χωρίς να τα θεωρεί πνευματικώς καθυστερημένα. Όσοι δεν το έχετε δώσει ακόμη στα παιδιά σας κάνετε μέγα λάθος.

Ευθυμία Δεσποτάκη, συγγραφέας 21/12/2011



Το διάβασα, εξαιρετικό βιβλίο. Ότι πρέπει για παιδιά και για "μεγαλύτερα" παιδιά. Σπάνια μια "εποχιακή" ιστορία πετυχαίνει τόσα πολλά και τόσο άνετα. Η μόνη (ας πούμε παραπλήσια) ιστορία που μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μου τα τελευταία χρόνια είναι το κινηματογραφικό Πολικό Εξπρές του Ζεμέκις.
Όσον αφορά τη γραφή:
Χωρίς βερμπαλισμούς και φλυαρίες, straight to the point. Συνήθως είμαι καχύποπτος απέναντι σε βιβλία για το αν θα χρησιμοποιήσουν "καλολογικά στοιχεία" προς εντυπωσιασμό (και ενδεχομένως εκβιασμό) του νεανικού αναγνωστικού κοινού του. Εδώ όλα κυλάνε μια χαρά χωρίς φανφάρες.
Και τώρα η γκρίνια του Γερο-Χρόνου:
Γιατί καλοί μου άνθρωποι βγάλατε αυτό το βιβλιαράκι χίλια αντίτυπα, όπως λέτε στην τελευταία σελίδα; Θα σας τελειώσει και θα ψάχνεστε. Αυτό θέλει 5.000+. Δεν υπερβάλλω καθόλου, ούτε ονειροπολώ. Ναι, και στην Ελλαδαρουδάρα. Εσείς θα βγείτε κερδισμένοι. :)
Ένα μεγάλο μπράβο για τον Γιώργο και τις ΒΔ εκδόσεις.


Μάνος Λαγουβάρδος, εικονογράφος-συγγραφέας 23/12/2011



Tο βιβλίο ηταν τέλειο. Αν και θα ήΘελα περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στην ιστορία της Νοέλα, το βιβλίο ηταν πολύ καλός σύντροφος(companion) και το τελείωσα σε κάτι λιγότερο από 20 ωρες.

Ορέστης, αναγνώστης 27/12/2011



Περπατούσα μέσα σε μια όμορφη πόλη και ένιωθα ξανά παιδί και απόλυτα ευτυχισμένη. Η Νοέλα είναι το πιο όμορφο μέρος που έχω επισκεφτεί, ένα μέρος που ο χρόνος σταματάει και τα όνειρα ζωντανεύουν μέσα σε χιονισμένα δρομάκια, κάτω από έναν έναστρο ουρανό, κάτω από ένα θεσπέσιο χριστουγεννιάτικο δέντρο όπου οι δεντρολαμπίτσες σε περιτριγυρίζουν χαρωπά και τραγούδια αγάπης αντηχούν από άκρη σε άκρη.
Δεν ήθελα να φύγω ποτέ από την Νοέλα ώσπου έφτασα στην σελίδα 224 με βαθιά λύπη, τότε συνειδητοποίησα ότι ήμουν μαγεμένη μέσα σε ένα κόσμο που έπλασε ένας ταλαντούχος συγγραφέας, που με το μαγικό του ραβδί άγγιξε με αυτή την ιστορία την καρδιά μου και με ταξίδεψε σε έναν φανταστικό κόσμο.
Για μένα αυτή είναι η επιτυχία ενός συγγραφέα, να καταφέρει να αγγίξει την καρδιά του αναγνώστη!
Συγχαρητήρια στο Γιώργο Χατζηκυριάκο και τις Βορειοδυτικές Εκδόσεις!


Μαριλένα Μέξη, εικονογράφος-συγγραφέας (Antara & Ninemia) 28/12/2011




Το βιβλίο το τελείωσα χθες. Δεν είμαι ακριβώς το κοινό του και δε θα κάτσω να το κρίνω σε βάθος.
Όμως μου άρεσε. Ειδικά από τη μέση και μετά που παίρνει εμπρός για τα καλά είναι καταπληκτικό, καταφέρνει μάλιστα να είναι παιδικό και ταυτόχρονα να σέβεται τη νοημοσύνη του αναγνώστη του, ενώ η δουλειά του Γιώργου πάνω στο βιβλίο αλλά και η μεστότητα του λόγου του και η ευαισθησία της γραφής ταιριάζουν απόλυτα στο ύφος του βιβλίου.
Καλές πωλήσεις εύχομαι και στο συγγραφέα και στην εκδότη, γιατί ήδη θεωρώ τη "Χώρα των Χαμένων Ευχών" επιτυχία για την ποιότητά του.

Μιχάλης Γεωργοστάθης, συγγραφέας 29/12/2011





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου