Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Άστρο στο Βορειοδυτικό Ουρανό

"There the road begins when another one will end"* λέει ένα σοφό τραγούδι και είπα να ξεκινήσω την ανακοίνωση με αυτόν τον σύντομο στίχο. Διότι εκεί που τελείωσε -και μάλιστα απρόσμενα - η συνεργασία μου με τον Κέδρο, ξεκίνησε μια νέα και πολύ πιο αξιόπιστη με άλλον εκδοτικό, ο οποίος δέχτηκε να αναλάβει την έκδοση του Τραγουδιού. Ο λόγος για τις Βορειοδυτικές Εκδόσεις, μια φιλότιμη προσπάθεια από τα Ιωάννινα, που κάνει τα πρώτα της θαρραλέα βήματα στο χώρο του βιβλίου. Εμπνευστής αυτής της ιδέας ο νεαρός Γιάννης Πλιώτας, λάτρης της ανάγνωσης και της γραφής, καθώς και φίλος αλλά και εκπρόσωπος του Φανταστικού (όσοι ασχολείστε με το θέμα και ειδικά με το ελληνικό φανταστικό, θα θυμάστε τη σειρά "Το Βασίλειο της Αράχνης" που κυκλοφόρησε το 2008 από τις εκδόσεις Λιβάνη). Έπειτα από χρόνια προσφορά στο γραπτό λόγο, ως συγγραφέας, αρθρογράφος, κριτικός και αρχισυντάκτης σε περιοδικά και blogs, ο Γιάννης αποφάσισε να κάνει κάτι παραπάνω ώστε να στηρίξει την ελληνική λογοτεχνία, κι έτσι ίδρυσε τις Βορειοδυτικές Εκδόσεις χαρίζοντας φωνή σε νέες ιστορίες που παλεύουν να ακουστούν.
Μία από αυτές τις ιστορίες θα είναι και "Το Τραγούδι του Χρόνου" καθώς ο εκδότης αποφάσισε να το συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του για τη φετινή χρονιά. Όπως ανακοινώθηκε στη σελίδα του εκδοτικού, το βιβλίο θα εκδοθεί πριν τα Χριστούγεννα του 2011.
Αισθάνομαι κάτι παραπάνω από χαρούμενος που το Τραγούδι θα κυκλοφορήσει από τον συγκεκριμένο εκδοτικό για αρκετούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι η αλληλοστήριξη. Είναι σπουδαίο να αναγνωρίζει κανείς τη σημασία αυτής της λέξης, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ευχαριστώ πολύ το Γιάννη των Βορειοδυτικών Εκδόσεων και του εύχομαι με τη σειρά μου καλή σταδιοδρομία, πόσο μάλλον τώρα που πρόκειται να συνταξιδέψουμε. Ο δρόμος αυτός είναι μακρύς και δύσβατος, μα θα τον διανύσουμε μαζί ως το τέλος.

Περισσότερα για τις Βορειοδυτικές εκδόσεις μπορείτε να βρείτε στη σελίδα τους http://voreiodytikes.blogspot.com/2011/04/blog-post_20.html


*Master of the Wind - Manowar

1 σχόλιο:

  1. Εγώ σε ευχαριστώ Γιώργο. Είναι τιμή μου που έστειλες τη Νοέλα στις βορειοδυτικές και είμαστε περήφανοι που θα κυκλοφορήσει από εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή